Please note that the forums are now archived and are available as read only for research purposes.

If you wish to ask a question or discuss the Vulkano products Click here and go to the Place Shifting Forums

BC Support, Design and Development

We create, maintain and develop WordPress and Drupal websites

More Information

Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In

Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —





 

— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Samsung DCB-9401R
February 12, 2012
7:35 am
Avatar
smookey
Active Member
Members
Forum Posts: 9
Member Since:
February 12, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

I'm trying to connect my Vulkano to my Samsung DCB-9401R.

It's a cable reciever with only scart-output so I used the scart-adapter. I have gone through the setup and able to acces the Vulkano with my Android and my laptop but can't get any channel on the tv using the Vulkano.

Anyone who get this configuration working?

February 12, 2012
8:44 am
Avatar
mrphil
USA
Enthusiast
Members
Forum Posts: 351
Member Since:
January 20, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

To which Vulkano model are you referring?

Specifically, how are you connecting the outputs of the Vulkano to your TV?

Is the output selection in the Vulkano setup (component/composite) set correctly?

Are you certain you're selecting the correct input on your TV?

If you have more than one input, have you tried a different one? (I had a TV that was DOA and was sent a replacement, only to find out after the company was bankrupt that one of the component inputs on the replacement was defective)Yell I've since learned to test everything, even those additional inputs/outputs I think I may 'never' utilize...

February 12, 2012
9:21 am
Avatar
smookey
Active Member
Members
Forum Posts: 9
Member Since:
February 12, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

I can see the Vulkano on my TV but its not showing any channel from my Samsung. I can't find my STB in the list.

February 12, 2012
10:28 am
Avatar
mrphil
USA
Enthusiast
Members
Forum Posts: 351
Member Since:
January 20, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

mrphil said

To which Vulkano model are you referring?

 

February 12, 2012
1:49 pm
Avatar
smookey
Active Member
Members
Forum Posts: 9
Member Since:
February 12, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

PO 1151 as I read the papers right

February 12, 2012
2:00 pm
Avatar
mrphil
USA
Enthusiast
Members
Forum Posts: 351
Member Since:
January 20, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

The model number should be on the bottom of the largest of the two tags, bottom of your Vulkano. It's in v-e-r-y small type!

February 12, 2012
11:56 pm
Avatar
smookey
Active Member
Members
Forum Posts: 9
Member Since:
February 12, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

I can't find a modelnummer, the Vulkano has no own memory so I think it's named the Flow?

The serialnumber starts with VUL-04-20100812

February 13, 2012
5:26 am
Avatar
mrphil
USA
Enthusiast
Members
Forum Posts: 351
Member Since:
January 20, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

What does the tag say next to the green light on top of the Vulkano?

February 13, 2012
6:47 am
Avatar
smookey
Active Member
Members
Forum Posts: 9
Member Since:
February 12, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Just Vulkano

February 13, 2012
9:44 am
Avatar
mrphil
USA
Enthusiast
Members
Forum Posts: 351
Member Since:
January 20, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

From what you've provided, it appears you may have other than a Flow/Lava/Blast.  There is a remote available in the current firmware for the above products listed as:

Device: Cable

Manufacturer: Samsung

Model: DCB-9401R

If you can't locate that in your setup, you may wish to PM suudhh  /or/  email support@monsoonmultimedia.com  You may wish try to locate the model, either on the bottom of the device, within the setup, or contact the company from which you purchased it and provide that in your correspondence.  They should have that information. Without knowing which model you have, it's difficult to help you with your issue.

February 14, 2012
8:02 am
Avatar
smookey
Active Member
Members
Forum Posts: 9
Member Since:
February 12, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

I tried today to access the Vulkano by the pc-setup but my computer couldn't find it on the network so I got into the setup by the remote, activated the wireless connection again but now he's lost my usb, doesn't see the input, loses the wireless connection everytime.

I'm taking this one back to the shop and will get another because I like the system.

After installing that one I'll be able to see what kind of Vulkano I have.

No permission to create posts
Forum Timezone: America/Phoenix

Most Users Ever Online: 124

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

BeefRWijker: 794

Member Stats:

Guest Posters: 60

Members: 5428

Moderators: 0

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 12

Topics: 2267

Posts: 13661

Newest Members:

Korina Moss

Administrators: admin: 138, Brandon C: 897